Japan Grøn Sencha
79,00 kr.
Fragt omk. tillægges
Japan Grøn Sencha
Tilberedning: 4 minutter 80-85˚C
Bladene der plukkes til Sencha er mere følsomme, mere komplekse og
rigere på smag end de mere modne blade der plukkes til andre japanske te
udgaver f.eks. Bancha te. De friskplukkede blade bliver dampbehandlede
for at stoppe enzymerne som forårsager oxidering. Japansk Sencha har en
mere vegetabilsk smag, næsten á la frisk græs eller tang, hvor den
kinesiske Sencha har en lidt mere nøddeagtig smag. De dampede blade
rulles på maskine ca. 4 gange. Første og anden gang med tør varme, og
tredje og fjerde gang mens bladene bliver nedkølet. Under denne proces
bliver fibrene blødgjort, hvilket gør at teens smagsstoffer frigives.
Samtidig bevares bladenes unikke grønne farve og duft. Når bladene
herefter gennemgår den endelige tørring, er vandindholdet stort set
fjernet. Dette er meget effektivt til at forhindre bladenes kvalitet i
at ændre sig, og teens oprindelige karakter opretholdes bedst muligt.
rigere på smag end de mere modne blade der plukkes til andre japanske te
udgaver f.eks. Bancha te. De friskplukkede blade bliver dampbehandlede
for at stoppe enzymerne som forårsager oxidering. Japansk Sencha har en
mere vegetabilsk smag, næsten á la frisk græs eller tang, hvor den
kinesiske Sencha har en lidt mere nøddeagtig smag. De dampede blade
rulles på maskine ca. 4 gange. Første og anden gang med tør varme, og
tredje og fjerde gang mens bladene bliver nedkølet. Under denne proces
bliver fibrene blødgjort, hvilket gør at teens smagsstoffer frigives.
Samtidig bevares bladenes unikke grønne farve og duft. Når bladene
herefter gennemgår den endelige tørring, er vandindholdet stort set
fjernet. Dette er meget effektivt til at forhindre bladenes kvalitet i
at ændre sig, og teens oprindelige karakter opretholdes bedst muligt.